Hieronder vindt u machine en werktuigbouw gerelateerde projecten.

"Wanneer u vraag niet standaard is en u denkt: Wie kan zoiets maken?"

Project 1~
Snijmachine

Van onderzoeks / ontwikkelingstraject tot het ontwerpen en fabriceren van de machine. Een snijmachine speciaal ontworpen voor het snijden van stekgewas in potten over een productietransportband. Het desbetreffende gewas is wegens zijn fragiliteit en plantensappen niet goed geautomatiseerd te snijden met de huidige machines op de markt. Na een onderzoekstraject voor een nieuwe snijmethode is er een nieuwe machine ontwikkeld en vervaardigd om het proces te automatiseren.

Project 2~
Overloopsysteem zeilschip

Voor een Lemsteraak heb ik een nieuw overloopsysteem ontworpen en vervaardigd. Hierbij kan de grootschoot actief naar bakboord of stuurboord getrokken worden. Er is zowel een handmatig manueel systeem aan boord om dit te doen als een automatisch systeem. Bij dit project was het van belang dat de authentieke uitstraling van het overloopsysteem behouden blijft waarbij het treksysteem zo veel mogelijk uit zicht blijft. Een groot deel van de onderdelen zijn vervaardigd uit aluminiumbrons of rvs316 wegens de uitstraling en zoutwateromgeving. Dit heeft geresulteerd in uitdagende onderdelen om te verspanen welke elders op een 5-assige simultaan cnc freesmachine vervaardigd zijn. Wegens de complexiteit / doorlooptijden en mogelijkheden zijn er als nog een scala aan bewerkingen door Isarn op ,conventionele draai en freesmachines uitgevoerd.

Project 3~
Amaryllis snijmachine

Een snijmachine specifiek naar eisen en wensen van de klant ontworpen en vervaardigd om het blad van de Amaryllis af te snijden tot een minimale hoogte boven de grond. De machine maakt gebruik van een gemotoriseerde klepelmaaier voor het maaien. Het rijden en alle overige functies draaien op accu's.

Project 4~
Spuitcabine

Een speciaal ontworpen en vervaardigde mobiele spuitcabine. De spuitcabine is buiten de werkplaats gepositioneerd en bereikbaar via een opening in de muur. Wegens omstandigheden dient hij weg neembaar te zijn waardoor hij volledig mobiel gemaakt is. Een afzuigwand met filtratie en afzuigmotor filtert de weggezogen lucht. Rondom dimbare-ledpanelen zorgen voor een goede en juiste belichting tijdens het spuiten.

Project 5~
Palletwikkelmachine

Een speciale palletwikkelmachine ontworpen en vervaardigd naar klantspecificatie. De palletwikkelmachine onderscheid zich door zijn minimale afmetingen en hoogte, waarmee hij geringe kostbare ruimte inneemt in de fabriekshal.

Project 6~
Revisie Torenkraan

Deze torenkraan is volledig gedemonteerd, gereviseerd en weer opgebouwd. Hierin heeft Isarn alle werktuigbouwkundige aspecten van het project uitgevoerd of begeleid. De gehele oude kraan is op locatie gedemonteerd. De aandrijfsystemen zijn volledig gemoderniseerd. Hierbij is het bestaande werk ingemeten en op tekening gezet, waarna er waar nodig ontwerpaanpassingen zijn uitgevoerd om de constructie geschikt te maken voor de nieuwe aandrijfcomponenten. Hierna is de productie van nieuwe onderdelen waar nodig uitbesteed of door Isarn vervaardigd. Het constructie werk en montage van de mechanica en deelsystemen is hierna merendeels door Isarn op locatie van de kraan uitgevoerd en met behulp van een externe kranenbouwer is volledige kraan weer op zijn fundatie opgebouwd.

Project 7~
Freesbokken

Van ontwerp tot oplevering van 2 mobiele freesbokken. 2 freesbokken dienen als mobiele opstelling om een breed scala (tot zeer grote) hout producten vlak te frezen. Tevens kan de opstelling gebruikt worden om boomstammen in planken te zagen d.m.v. het gebruik van een kettingzaag op geleiders. Voor dit project is alles volledig in huis gemaakt, van ontwerp tot laswerk tot verspaning.

Project 8~
hefinstallatie windmolen

Van concept tot ontwerp en fabricage. Een hefinstallatie van een windmolen op een voordek van een schip.

Project 9~
Waterfiets

De vraag was om een SUP board om te bouwen naar een 'snelle' waterfiets. Een bestaande plank is voorzien van een aluminium constructie voor de ligstoel, trapvoortstuwing en roer.

Als u wilt weten, niet of, maar hoe ik u van dienst kan zijn, neem dan gerust contact met mij op. Dat kan door een telefoontje of het sturen van een mail.

Neem contact met mij op